Festival It’s a Man’s Day zet man centraal

‘Einde aan het patriarchaat’ is een kreet die je veel in de media hoort. Het zou tijd zijn om de mannelijke heerschappij omver te beuken met een stevige basis feminiene kracht. Ja, maar dat kan ook anders, vindt founder Dominique Nelissen van het splinternieuwe ‘It’s a Man’s Day’, dat de man viert en waar de waarde ‘samen’ juist centraal staat.

Nelissen: ‘Achter iedere man staat een sterke vrouw’, is het klassieke gezegde en ik kan het er niet meer mee eens zijn, dat dit ‘naast iedere sterke man staat een sterke vrouw’ zou moeten zijn. Als onafhankelijke vrouw ben ik er blij mee dat er steeds meer oog is voor gelijkheid, maar het ‘uitwissen’ van mannelijkheid, is wat mij betreft niet wat we moeten willen. Onze maatschappij is juist gebaat bij complete persoonlijkheden, mannen én vrouwen. We moeten het samen doen. Ik geloof niet in wij versus zij, ik geloof in samen. Daarom organiseer ik – als vrouw – een festival waar mannen zichzelf kunnen vieren en ontdekken, niet vanuit verdrukking, maar vanuit plezier.’

Waarom dan een mannenfestival?

Nelissen: ‘It’s a Man’s Day (IAMD) is een bijzondere dag om deze mannelijkheid te vieren. Om te duiken in kunst, fashion, mooie auto’s, bijzondere lifestylemerken en nieuwe muziek. Het is voor classy, ambitieuze mannen die weten waar ze voor staan en die zowel hun mannelijkheid en hun vrouwelijke kant omarmen en daarvan durven te genieten. En natuurlijk zijn vrouwen ook ‘cordially invited’.

Waar gaat IAMD in première?

Nelissen: ‘Onze locatie is een droom! Buitenplaats Vaeshartelt bij Maastricht is de perfecte plek voor dit lifestyle experience festival om het goede leven te vieren. Alles komt er op 1 juli ’23 samen: mooie architectuur, een waanzinnige tuin en de perfecte sunset als de zon achter de Maastrichtse heuvels verdwijnt en jij met je oude of nieuwe vrienden proost op het leven. Wie weet gaan we over een paar edities wel uitbreiden naar andere regio’s of ontwikkelt IAMD zich tot een reizende formule, maar onze basis is en blijft Maastricht.

Noot voor de redactie

Voor vragen, interviewverzoeken of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Dominique Nelissen, organisator van It’s a Man’s Day via tel: +31 621557370 of dominique@itsamansday.nl.

Flyer

Logo

Poster

Video