Story

She’s not special, but she is BOLD. Speciaal zal Dominique Nelissen zichzelf niet snel noemen, maar een ondernemende go getter met oog voor haar omgeving zeker wel. Ze houdt van gentlemen, maar ziet ze net zo vaak struggelen in een tijd waarin we het allemaal wel eens niet weten. Tijd om mannen een plek te geven om te genieten van alles wat hun leven verrijkt. Een playground waar jongensdromen uitkomen en gelijkwaardigheid en inclusiviteit de maatstaf zijn.

Dominique, woman on a mission: ‘It’s A Man’s Day is een ode aan mijn vaders en mannen in het algemeen. Ik sta voor eenheid in een wereld van verdeeldheid. Dit high-end festival gaat over de wereld van mannen, maar daar horen net zo goed vrouwen bij. Het gaat om gelijkwaardigheid, met ruimte voor groei en genieten. Half werk en oppervlakkigheid is niet mijn stijl, kwaliteiten aandacht typeren mijn  ondernemerschap. We zetten in op een nieuwe status quo waar aandacht voor het publiek, aankleding en de beleving geen grenzen kent. Dat miste ik in Nederland en geïnspireerd door het entertainment op Ibiza ben ik vastbesloten om IAMD te laten uitgroeien tot een succesvolle playground for those who dare to dream big.'

De droom van Bram Graus

Waarom ben je op aarde. Wat wil je? Welk doel heb je? Iedereen zal zichzelf die vragen wel eens stellen op een bepaald punt in zijn of haar leven. Soms is het ingewikkeld om je doel helder voor ogen te hebben. In feite kun je alles, wanneer je je er maar voor inzet. Juist omdat praktisch alles kan, is het lastig te kiezen wat je nu precies wilt. Sommige mensen hebben echter een duidelijk doel voor ogen. Zij strijden om dit doel te behalen. Het is zeer inspirerend wanneer iemand zo voor zijn doel gaat en zich door niets of niemand laat stoppen. Een van zo’n inspirerende mannen is Bram Graus en dit is zijn verhaal.

Cerebrale Parese

Cerebrale Parese is een hersenaandoening die ontstaat wanneer de hersenen een zuurstofgebrek hebben ervaren. Bij deze aandoening willen de spieren sneller groeien dan de botten, wat voor spanning zorgt. Bram wist met krukken te lopen tot hij flinke problemen aan zijn heupen kreeg, waarvoor hij geopereerd moest worden. Na deze zware ingreep was alle spierkracht weg en Bram genoodzaakt om volledig plaats te nemen in de rolstoel. Hierdoor nam zijn gewicht drastisch toe, wat leidde tot een eetstoornis in zijn jeugd. Nadat de Maastrichtenaar hulp had gezocht, ging hij in de zomer van 2015 op bootcamp en herontdekte daar een passie voor sport.
Roeien lopen

Roeiend naar goud

De sport waar Bram zijn voldoening én passie uithaalt is het roeien. In september 2020 is Bram lid geworden van de studentenroeivereniging Saurus. Hier ontstond bovendien zijn droom om de Paralympische spelen te gaan halen. En nu is de jonge Maastrichtenaar aan het werken aan zijn ultieme doel, zich kwalificeren voor de spelen in Los Angeles en het behalen van een gouden plak.

Iedere dag strijdend

Je kunt niet zomaar deelnemen aan de Paralympics. Hiervoor moet Bram zich fysiek en mentaal goed ontwikkelen en dat vergt een ijzersterke discipline. Hij traint zeker vier á vijf keer per week keihard in de gym. En hij probeert in de skiff de snelste te zijn. Zijn ambitie en doorzettingsvermogen laten hem hopelijk doordringen tot dat hoogste sportieve podium. Because a boy speaks and a man acts. Maar hij kan dit niet alleen. Hij is op zoek naar sponsoren die hem helpen bij het opbouwen van een wedstrijd carrière. Het zijn voorbeelden als Bram Graus die we bij It’s a Man’s Day ontzettend bewonderen, omdat we die drive herkennen. En die drive stimuleren we door Bram te helpen, te steunen en te supporten bij zijn droom op weg naar de top.
Because gold is only for the bold.

Sponsor worden?

Neem contact op